De day after… een gig waar je naartoe leeft is altijd een beetje gek. Nagenieten en als de rush voorbij is, kritisch luisteren en weer door naar het volgende. Het is namelijk net als de papieren krant. Morgen ligt de vis erin;). Juttamusic deed gisteren mee met Muziek bij de Buren in Arnhem. Wat een geweldig evenement!

De dag begon gisteren wandelend met een zaklamp door een donker huis:  de stroom was uitgevallen. Slechte timing. Uiteindelijk bleek de vaatwasser de boosdoener, dus gelukkig geen probleem om al het geluid weer aan te zetten. Klaar om te gaan! Juttamusic speelde drie verschillende rondes, met een allemaal een heel andere feel. We begonnen met de wake up slow session, met een klein intiem groepje. Tijdens de sweet chocolate session werd het al lekker druk en de laatste glühwein ronde zat het propvol in de woonkamer van Hommelseweg 349. Tot het laatste moment kwamen mensen binnendruppelen. Het was een heerlijk winters sfeertje met vooraan schapenvachtjes op de grond, waar kids lekker op konden zitten. Met verrukkelijke hapjes en het warme welkom,  verzorgd door Astrid Later, werd het een extra ’thuis’ gevoel!

Spelen in een intieme huiskamer setting is eigenlijk heel spannend. Totaal anders dan een grote beachgig spelen op Curacao, waarbij iedereen al wat losser is met een vakantiegevoel en een cocktail in de hand. De feedback tijdens een huiskamerconcert is zo direct dat elke spanningsboog voelbaar is. Dat maakt het ook zo bijzonder en mooi om te doen. Het is een prachtige kans om te peilen wat het publiek eigenlijk van jou als muzikant vindt. Heel kwetsbaar.

Een huiskamerconcert is natuurlijk ook een fijne manier om nieuwe dingen te laten horen. Of dit nu andere versies zijn van liedjes of eigen geschreven nummers. Dat tweede is extra spannend. Je voelt meteen of een nummer binnenkomt of niet. Ik had twee heel verschillende liedjes uitgekozen uit mijn eigen repertoire: het Nederlandstalige ‘Zo ver’ en het Engelse liedje ‘Dreamer’. En wat een lovende reacties lees ik achteraf in mijn gastenboekje. Dank daarvoor. Het was genieten. Ik kijk terug op een prachtige Muziek bij de Buren 2018. En nu snel op naar het volgende. Ik zit te popelen om te schrijven, zingen en…te spelen. Tot snel! Liefs, Jutta.

Video: ‘Dreamer’ van Juttamusic tijdens Muziek bij de Buren.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer