window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-124674390-1');
Loading...

Juttamusic op de Nationale Molendag

 

Juttamusic optredens en instrumentenproeftuin op Nationale Molendag

Afgelopen zaterdag was het Nationale Molendag en Juttamusic was natuurlijk bij Molen de Kroon in Klarendal. De molen in Klarendal is een van de vaste leslocaties van Juttamusic. Het was stralend weer, dus we konden een fantastisch buitenpodium en een instrumenten proeftuin maken.
De meiden van Kidszang 7-9 jaar startten de dag met meerdere optredens. Ze begonnen met ‘Pyjamadag’ van Kinderen voor Kinderen en hadden daar natuurlijk hun outfit -met een onesie- helemaal op aangepast. Verder zongen ze mooie liedjes als ‘de Speeltuin’, ‘Hou van jezelf’ en ‘Als het avond is’. Bij het liedje ‘Als het avond is’ werd er enthousiast meegezongen door het publiek! Ik ben super trots op de meiden.

Kidszang 7-9 jaar

 

 

Optreden op de Nationale Molendag, Klarendal.

Juttamusic. Instrumenten proeftuin.

Proeftuin!

Bij de Molen was ook een instrumenten proeftuin te vinden, waarin kinderen allerlei instrumenten konden proberen. Voor het eerst een viool vasthouden en bespelen, hoe leuk is dat! Of trommels, ritme instrumenten, gitaren, piano enz. Een leuke manier om alvast rond te snuffelen en te kijken welke les jou leuk lijkt bij Juttamusic.

Juttamusic op de Nationale Molendag2019-05-13T11:33:56+02:00

Koningsdag 2019: Pasapas

 

Zing de Pasapas!

Het is weer bijna Koningsdag! En volgens mij zijn alle kids gek op dat feestje. Koningsspelen, kleedjesmarkt, oranje verkleden… en natuurlijk altijd weer een superleuk nieuw lied van Kinderen voor Kinderen.

Dit jaar doen veel scholen de ‘Pasapas!’ Wat een superleuk lied weer om met een groep te zingen. Vanmiddag komt deze ook zeker voorbij tijdens de zanggroep kids 7-9 jaar in de Klarendalse molen. Een superleuk groepje meiden dat wekelijks zingt van 15.30-16.15 in de Molen van Klarendal!

Wil je nu zelf ook met je kids dit liedje aanleren of zingen? Kijk dan eens deze superleuke zangles van Kinderen voor Kinderen. Of kom langs in de Molen! Informeer voor een proefles.

Koningsdag 2019: Pasapas2019-04-17T12:42:55+02:00

Gun alle kids muziek

 

Gun alle kids muziek!

Als kind wist ik al heel jong dat ik viool wilde spelen. Magisch vond ik dat instrument. Ik baalde als een stekker dat ik eerst blokfluit moest leren, omdat ik nog geen zes jaar was. Vorige week las ik dat het  Flevolands Jeugd Symfonie orkest een ledentekort heeft.  In dit orkest speelde ik jaren viool en we speelden zelfs op fantastische festivals in bijvoorbeeld België en Kopenhagen. Ze kunnen nu bijna niet meer bestaan doordat er te weinig kinderen instrumenten bespelen. Zo zonde!

Vroeger hing ik ‘s middags uit school in bomen en oefende voor het eten meestal 10-15 minuten viool. Dat vond ik echt niet altijd leuk hoor;). Maar ik ging pas van les af toen ik ruimschoots studeerde en ook zingen de overhand kreeg. Nu kijken kids vaak 15 min iPad voor het eten. Soms ben ik bang dat kinderen zo gewend raken alles aan alles opzoeken, dat ze niet meer gestimuleerd worden om zelf (zoiets als een instrument) echt te willen leren.

zangles-kids-muziekles-kinderen-zangeres-arnhem

Instrumenten leren bespelen kost veel tijd, geduld en eigen inzet. En er is stimulans nodig vanuit huis. Wekelijks heb ik groepjes kids aan huis en in de Klarendalse Molen vanaf 4,5 jaar. Zij maken kennis met viool, piano, gitaar en zang. Sommigen hebben al snel een duidelijke voorkeur voor iets en gaan door met bijvoorbeeld zingen of piano. Leerlingen zijn bijna niet naar huis te krijgen van enthousiasme. Fantastisch toch!

Onderdeel van mijn missie is om zelf zoveel mogelijk kids kennis te laten maken met de instrumenten die ik zelf heb mogen leren. Liefst in zoveel mogelijk verschillende milieus. Het is namelijk de meest fantastische, tijdloze ontspanning die je een kind kunt schenken. Goed voor uiting van emotie. Een uitlaatklep. Maar ook een vorm van opbouwen van zelfvertrouwen. Dat je iets kunt bespelen, op jouw manier, met jouw interpretatie, emotie en gevoel van die dag.

“De muziek begint daar waar de macht van het woord stopt.”
Richard Wagner

Gun alle kids muziek2019-04-15T10:53:15+02:00

Kidsmusic, Kerstsfeer & Koffie in Klarendalse Molen op woensdagmiddag

live-zang-zangeres-arnhem-events-bedrijven-bedrijf-thuis-huiskamer-optredenmuziekles-klarendalse-molen-muziekschool-arnhem-zangles-kinderen-muziekles-piano-jutta-musiczangles-kids-muziekles-kinderen-zangeres-arnhem

Ook de laatste twee weken voor de kerstvakantie is er op woensdagmiddag kindermuziek in Molen de Kroon in het Arnhemse Klarendal! Vanaf 13.30 uur zijn er muziek -en zanglessen in verschillende leeftijdsgroepen. Het is altijd een supergezellig sfeertje in de molen. Morgen zal ook de molenwinkel weer open zijn in de middag. Dit betekent dat ouders tijdens de lessen gewoon een heerlijk kopje koffie kunnen drinken, terwijl hun kids muziek of zangles krijgen. De molenwinkel is helemaal vernieuwd en ziet er heel knus uit. Vorige week was dit al erg gezellig. Het programma van de lessen:

13.30-14.15 Kennismaking muziek (6-7 jaar) .

  • Morgen spelen zij viool & gaan ze zingen. Natuurlijk in de sfeer van kerstmis! In deze groep zijn nog plekjes beschikbaar.

14.30 -15.00 uur Kennismaking muziek (4,5 – 6 jaar).

  • De kids hebben vorige week voor het eerst kennisgemaakt met de viool. Daar gaan we morgen mee verder… Instromen kan, er is nu nog 1 plek beschikbaar! 

15.00-15.30 uur De Hummeltjes (2,5 – 4,5 jaar). 

  • Aan de hand van het thema kerst wordt er gezongen en muziek gemaakt. In deze leeftijd is er ruimte voor beweging, spel en veel kleine instrumenten. Maar afgelopen weken hebben de kids uit deze groep ook al gesnuffeld aan de viool, piano en gitaar. En dat vonden zij heel erg bijzonder!

15.30-16.15 uur Kids zang (7-9 jaar).

  • De Sint is nog maar net vertrokken en de kerstboom is alweer in huis gehaald! We werken morgen aan ‘Niets is cooler dan kerstmis’  van Kinderen voor Kinderen. Daarnaast doen we in deze groep al spelenderwijs wat aan stemtechnieken. En we zingen naast Kinderen voor Kinderen ook liedjes in het Engels. ‘Little do you know’ is een mooie ballad, waar zelfs al kleine stukjes tweestemmig gezongen worden.

16.30-17.15 Kids zang (9-12 jaar).

  • In deze les wordt er al meer gewerkt aan de techniek van zingen! We werken zoveel mogelijk met leuke popsongs.

Zin om mee te doen? Kom gezellig langs op woensdagmiddag in de Molen. Liefs Jutta.

Kidsmusic, Kerstsfeer & Koffie in Klarendalse Molen op woensdagmiddag2018-12-11T23:14:57+01:00

Winterse & intieme feel tijdens Muziek bij de Buren 2018

De day after… een gig waar je naartoe leeft is altijd een beetje gek. Nagenieten en als de rush voorbij is, kritisch luisteren en weer door naar het volgende. Het is namelijk net als de papieren krant. Morgen ligt de vis erin;). Juttamusic deed gisteren mee met Muziek bij de Buren in Arnhem. Wat een geweldig evenement!

De dag begon gisteren wandelend met een zaklamp door een donker huis:  de stroom was uitgevallen. Slechte timing. Uiteindelijk bleek de vaatwasser de boosdoener, dus gelukkig geen probleem om al het geluid weer aan te zetten. Klaar om te gaan! Juttamusic speelde drie verschillende rondes, met een allemaal een heel andere feel. We begonnen met de wake up slow session, met een klein intiem groepje. Tijdens de sweet chocolate session werd het al lekker druk en de laatste glühwein ronde zat het propvol in de woonkamer van Hommelseweg 349. Tot het laatste moment kwamen mensen binnendruppelen. Het was een heerlijk winters sfeertje met vooraan schapenvachtjes op de grond, waar kids lekker op konden zitten. Met verrukkelijke hapjes en het warme welkom,  verzorgd door Astrid Later, werd het een extra ’thuis’ gevoel!

Spelen in een intieme huiskamer setting is eigenlijk heel spannend. Totaal anders dan een grote beachgig spelen op Curacao, waarbij iedereen al wat losser is met een vakantiegevoel en een cocktail in de hand. De feedback tijdens een huiskamerconcert is zo direct dat elke spanningsboog voelbaar is. Dat maakt het ook zo bijzonder en mooi om te doen. Het is een prachtige kans om te peilen wat het publiek eigenlijk van jou als muzikant vindt. Heel kwetsbaar.

Een huiskamerconcert is natuurlijk ook een fijne manier om nieuwe dingen te laten horen. Of dit nu andere versies zijn van liedjes of eigen geschreven nummers. Dat tweede is extra spannend. Je voelt meteen of een nummer binnenkomt of niet. Ik had twee heel verschillende liedjes uitgekozen uit mijn eigen repertoire: het Nederlandstalige ‘Zo ver’ en het Engelse liedje ‘Dreamer’. En wat een lovende reacties lees ik achteraf in mijn gastenboekje. Dank daarvoor. Het was genieten. Ik kijk terug op een prachtige Muziek bij de Buren 2018. En nu snel op naar het volgende. Ik zit te popelen om te schrijven, zingen en…te spelen. Tot snel! Liefs, Jutta.

Video: ‘Dreamer’ van Juttamusic tijdens Muziek bij de Buren.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer
Winterse & intieme feel tijdens Muziek bij de Buren 20182018-12-11T23:27:55+01:00

Muziek bij de Buren 2018, Coffee, Chocola & Glühwein op Hommelseweg 349

Dit weekend is het tijd voor Muziek bij de Buren in Arnhem! Juttamusic zal voor het eerst meedoen aan dit leuke, knusse festival in de buurt. Deze week eens even lekker aan de slag om een leuk programma in elkaar te draaien voor de drie mini-huiskamer concerten. Hierbij zullen (pop) nummers gespeeld worden in Nederlands, Engels en Spaans.

En de dag zal extra gezellig & knus worden omdat ik Muziek bij de Buren  samen met de meest geweldige Arnhemse gastvrouw – Astrid Later – zal neerzetten. Superleuk om dit met zo’n goede vriendin te organiseren. Dat gaat een feestje worden! Kom gezellig naar de Hommelseweg 349. Het beloven sfeervolle wintersets te worden. Bij de optredens is natuurlijk iets warms te drinken voor het opwarmen van koude wintervingers! En het wordt gezellig met drie verschillende rondes…

 

Juttamusic zal spelen om:

13.15 – 13.45 uur Wake up slow session (met koffie & thee)

14.45 – 15.15 uur Hot & Sweet Chocolate session (met chocolademelk)

16.15 – 16.45 uur Winterse Glühwein sessie 

Muziek bij de Buren 2018, Coffee, Chocola & Glühwein op Hommelseweg 3492018-12-03T20:12:39+01:00

Kindermuziek in de molen van start

‘Als ik naar de molen ga, dan pak ik mijn koffer. Die stop ik vol met liedjes en ga op reis…’

In de Klarendalse molen wordt door Juttamusic sinds een paar weken muziekles aan kinderen gegeven op woensdagmiddag. Wat een bijzondere werkplek om met mijn bakfiets vol instrumenten naartoe te rijden en te gaan lesgeven. Een oude molen, die ook nog echt draait! Met de kleinste hummeltjes is ‘zo gaat de molen’ dan ook wel heel toepasselijk om te zingen. De kennismaking muziek is zo in trek bij de kids in Arnhem-Noord, dat Juttamusic na de eerste week al besloten heeft een extra groepje te starten! We werken nu met leeftijden van 2,5 – 12 jaar, verdeeld over vijf groepen.

Deze week waren kinderen van 4,5 tot 6 jaar bezig met piano, zingen en muzikaal spel. Op twee piano’s werd met vijf kids gespeeld en verkend. We speelden bijvoorbeeld ‘de regen’, heel toepasselijk na de eerste herfstige dagen. En op sommige momenten ging het zelfs onweren in het lokaal. De leeftijd van 4,5 – 6 jaar moet vooral de ruimte krijgen om te proberen, spelen en bovenal voelen hoe het is om een instrument en muziek te beleven. We werken in deze lessen met veel verschillende spelvormen en kleine oefeningen. Maar er is ook ruimte voor een dansje of gewoon een fantasierijk verhaal.

In de leeftijd van 6-7 jaar speelden de mannen de afgelopen twee weken piano en zongen verschillende liedjes. Waaronder zelfs een Engels liedje! ‘In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight.’ Dat is wel echt knap. Tjalle (7) vond de proefles zo leuk dat hij schreef: ‘daar wil ik mijn hele leven naartoe gaan’. Wat een geweldig compliment.

En Wiep (7) kon niet meer stoppen met zingen na de eerste les! Ze had zelfs een mapje gekocht, waar ze al haar liedjes netjes in kon bewaren. Een super goede voorbereiding. We werkten in de zangles van 7-9 jaar aan verschillende liedjes, waaronder ‘Hart beat’ van Rein en Vajèn.

En dan de hummeltjes (2,5 – 4 jaar). Die werkten vanuit een ‘koffer vol liedjes’… daarin zitten allerlei attributen en leuke liedjes. Ze deden de molen na met hun handen en gingen op zoek naar de beer die weg was. En af en toe kwam er ook al een Sinterklaasliedje voorbij in de les. De rest van de maand zullen de jonge groepen veel doen in het thema Sinterklaas en Kerst. Dit zijn wel de meest sprekende thema’s in de kindermuziek. Ik kan niet wachten, dat wordt gezellig! ‘Hij komt, hij komt die lieve goede Sint!’

Aju Paraplu, tot ziens! Tot de volgende keer maar weer. Liefs, Jutta.

 

Kindermuziek in de molen van start2018-11-28T18:13:29+01:00
Ga naar de bovenkant